Stolpnica PE8A

POVEZAVA DO SPETNE STRANI PROJEKTA:

http://peca-projekt.si/slv/

Praktično le korak od centra Ljubljane, ob obvoznici, bomo za Vas gradili dve stolpnici, ki bodo z dominantnim poudarkom v notranjem krogu mesta Ljubljana.
Na lokaciji, kjer je danes v naravi nepozidan prostor, poraščen s travo in drevesi, nameravamo zgraditi stanovanjski stolpnici z skoraj stotimi stanovanji, garažno hišo ter lastnimi zelenimi površinami ter igrišči. Stolpnici zagotavljata od četrtega nadstropja dalje razgled na Kamniške in Savinske alpe ter Ljubljano.

Sama lokacija je nadvse ugodna za tiste, ki si želite bivanja v samem centru dogajanja, a hkrati le korak od avtocestnega obroča, ki omogoča hiter pobeg od mestnega vrveža. Parcela je dostopna iz Litostrojske ceste. Na severu in zahodu jo omejujejo prometne površine, na jugu je v soseščini študentski dom in srednje strokovne šole.
Urbanistična zasnova stolpnice na križišču Litostrojske ceste in izvoza iz severne mestne obvoznice je nastala kot del Urbanističnih pogojev za urejanje stanovanjskega območja ob Korotanski ulici v Ljubljani.

Zasnova in etažnost

Arhitekturni koncept predvideva gradnjo stanovanjske stolpnice z zelo jasno izraženim stavbnimi deli in funkcionalno zasnovo.
Karakteristični sta dve stanovanjski lameli, bela in črna, ki pa sta sicer funkcionalno enako zasnovani. Tako je izhodišče za stanovanjsko zasnovo, funkcionalnost in oblikovanje v prijetno sodobno nadstandardno bivalno okolje. Vse etaže zagotavljajo lep razgled. Vrhno stanovanje pa omogoča 360 stopinjski razgled.

Tako je predvideno, da bo mogoče v posamezno lamelo (z njeno tridelno konstrukcijo) v posamezni etaži umestiti dve do štiri stanovanja v velikosti od 37 m2 do 113 m2, skupaj z ložami.

S takšno tipologijo stanovanj je mogoče predvideti veliko različnih kombinacij tipičnih tlorisov in tako ugoditi vsem vašim željam. Vsa stanovanja bodo imela ločen vstopni del, toaletne prostore, osrednji bivalni prostor s kuhinjo in ložo. Glede na velikost imajo še od ene do tri sobe in dodatne sanitarije in utility.

Vertikalno jedro med obema lamelama bo sestavljeno iz transparentnega stopnišča, predprostora pred dvigali in dvigal. Ob dvigalih bodo tudi vertikalni instalacijski in prezračevalni jaški.
Stanovanjski objekt bo priključen na vse potrebne komunalne vode.

Okolje in okolica

Glavni vhod bo z južne strani.
V pritličju so prav tako (na strani proti igriščem) predvidena stanovanja, v osrednjem delu in pod vzhodno lamelo pa servisni prostori. V pritličju bodo na severni in vzhodni strani zunanja parkirna mesta, delno pod objektom. Skupaj jih je predvideno 20.
V kleteh so predvidene garaže s skupno 169 parkirnimi mesti ter tehničnimi prostori in ustreznim številom stanovanjskih shramb. Vhod v klet (rampa) v klet je na južni strani zemljišča in tako deli območje stanovanjske stolpnice od študentskih domov.
Zunanja ureditev okoli stolpnice je zasnovana tako, da bo na zahodni strani večja zelenico in urejena igrišča. Proti prometnim površinam bo izvedena protihrupno ograjo. Tudi sicer bo dvorišče stolpnice ograjeno.